Zoeken

Contact & Info

Muziekschool Flavio Pavone
Markt 20
4751 HS  OUD GASTEL
Telefoon: 0613055955
e-mail: info@flaviopavone.nl
KvK: 55792839
Bank: NL75ABNA0438708482
Of vul het Contact Formulier in

Agenda

Geen activiteiten gevonden

 

SpekEnBonen 400In 2002 is het koor “Spek en Bonen” opgericht als Smartlappenkoor. In januari 2003 werd de naam gewijzigd in “Meezingkoor Spek en Bonen”, omdat er in hoofdzaak liedjes worden gezongen die gezellig en leuk in het gehoor liggen. De eerste repetitie ging van start zonder dirigent en zonder muzikant(en), wel met muziek van een cd, maar al snel was er een dirigent en vijf accordeonisten. In januari 2005 is het koor een officiële vereniging met statuten en huishoudelijk reglement geworden. Eind 2008 heeft het koor afscheid genomen van de dirigent en de muzikanten en werd overgegaan op zingen met muziekbanden onder leiding van een nieuwe dirigent in de persoon van Flavio Pavone.

Dat bracht een cultuuromslag teweeg.
Het was een uitdaging voor hem om het repertoire aan te pakken en ging dan ook vol enthousiasme aan de slag. Sinds die tijd wordt er meerstemmig gezongen en niet alleen in het nederlands maar ook in andere talen zoals Engelstalig waaronder de liedjes van Abba en The Carpenters, ook voor Duitse, Franse en Italiaanse liedjes zijn de leden van het koor niet bang.
Jaarlijks zijn er diverse optredens, niet alleen in woonzorgcentra, maar ook in buurthuizen, cafés, feesttenten en bij festiviteiten in de regio maar ook in België en bij korenfestivals.
Er is in oktober 2010 een workshop geweest voor koorleden (o.a. stemvorming en ademhalingstechniek) en daaraan namen een aantal leden van “Spek en Bonen” deel, de kennis die daar werd opgedaan vormt de basis waardoor het muzikale peil van het koor stijgt.

In 2012 heeft het koor op verschillende manieren en met diverse uitvoeringen het 10 jarig bestaan gevierd. Binnenkort is het voor de leden mogelijk om een cursus notenleer te volgen en zich daardoor nog verder te verdiepen in de zangkunst. Een aantal leden van het koor is mee geweest op concertreis in 2012 naar Praag en in 2013 naar Duitsland, hetgeen een groot succes was. Begin 2013 zijn er interne problemen geweest binnen het bestuur van “Spek en Bonen” en hebben een aantal leden het koor verlaten.
Een nieuw bestuur heeft de taak op zich genomen om het koor voort te zetten en momenteel lijkt dit goed te lukken, er zijn weer een aantal nieuwe leden bijgekomen en is er weer een gezellige sfeer bij de repetities en de optredens. Het koor bestaat uit mannen en vrouwen tussen de 30 en 70 jaar.

Leeftijd is minder belangrijk dan het plezier hebben in het samen zingen van allerlei mooie en gezellige liedjes waarvan meerstemmig en in diverse talen. Het koor “Spek en Bonen” kan nog leden, vooral sopranen en mannen, gebruiken en nodigt geïnteresseerden uit om eens vrijblijvend te komen kijken, luisteren en mee te doen bij een van onze repetities. Wekelijks wordt gerepeteerd op dinsdags van 20.00 – 22.00 uur in de zaal naast eetcafé “In den Veehandel”, Markt 30 in Wouw. Na de repetitie is het, voor de liefhebbers, mogelijk om gezellig na te praten onder het genot van een drankje. In de zomer organiseren we o.a. een bbq, waarbij de leden met partner worden uitgenodigd.

Informatie over het koor Wouw Vocaal /  “Spek en Bonen” is te vinden op facebook onder “koor Spek en Bonen”.

WouwVocaalLogo 

Het belangrijkste in de muziek staat niet in de noten.

- Gustav Mahler (1860-1911) -

 

Amazing Singers

AmazingSingers 400

Papillon

Papillon 400 300

Avontuur

Ben jij klaar voor een (nieuw) muzikaal avontuur? Meld je hier aan bij de muziekschool!

facebook logo transparent21