Na de stilte komt muziek het dichtst bij het zeggen van het onzegbareZoeken

Contact & Info

Muziekschool Flavio Pavone
Postadres;
Kerkstraat 2
4751 HN  OUD GASTEL
Bezoekadres;
Achterdijk 7
4751 EH OUD GASTEL
Telefoon: 0165-513874
Mobiel: 06-13055955
e-mail: info@flaviopavone.nl
KvK: 55792839
Of vul het Contact Formulier in

Agenda

Geen activiteiten gevonden

Klik hier voor een overzicht van de de volledige agenda!

 

Muziekschool 350Vanaf 2008 organisteer de muziekschool Flavio Pavone muziekexamens voor haar leerlingen.
Landelijk zijn er voor amateurmuziekexamens regelementen, eisen en richtlijnen afgesproken en in een raamleerplan opgesteld te Utrecht. Verder biedt dit raamleerplan richtlijnen die het muziekonderwijs op een hoger niveau kunnen brengen.

De Muziekexamens worden intern gehouden en de muziekschool stelt een onafhankelijke (externe) examencommissie aan voor het afnemen en beoordelen van de muziekexamens. Het examen bestaat uit een theoretische en een praktische gedeelte.
De commissie bestaat uit een voorzitter, secretaris en een afgevaardigde van de muziekschool. Bij de hoogste examens zal de commissie met extra examinator(en) uitgebreid worden voor de beoordeling van de desbetreffende examens.

Vanaf 2008 tot en met 2016 hadden Kees Tak (examenvoorzitter) en Mieke Jonkers (examensecretaris) zich in de examencommissie gezeteld. Na vele examens te hebben afgenomen te hebben, stoppen zij met het examineren bij de muziekschool. In april waren de laatste theorie-examens en in mei de laatste praktijkexamens die zij hebben afgenomen.
Een moeilijke opgave voor de muziekschool om waardige remplaçanten te zoeken. Vanaf 2018 zal de nieuwe examencommissie zich zetelen.

Speciaal bij de muziekschool zijn de examens uitgebreid voor aspiranten en gevorderde leerlingen. De beginnende leerling kan kiezen voor een stap 1- en stap 2 examen. Deze examens zijn ‘’ dé opstap ‘’ naar de eerste amateur examens die behaalt kunnen worden.
De overgang van de verschillende niveaus van de examens zijn groot en er zit een groot tijdbestek tussen, daarom organiseert de muziekschool plus-examens. Het plus-examen is gebaseerd op het voorgaande afgelegde examen. De eisen en moeilijkheidsgraad liggen hoger dan het voorgaande examen en maakt de overstap naar het volgende examen makkelijker.
De plus examens hebben als doel om een kleinere afstand tussen de muziekexamens te creëren, de motivatie om examen te doen te vergroten en zorgen voor minder examenstress.

Avontuur

Ben jij klaar voor een (nieuw) muzikaal avontuur? Meld je hier aan bij de muziekschool!

facebook logo transparent21